Üniversitemiz Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü tarafından, 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 21 Mart 2024 tarihinde “Gümüşhane İlinde Korunan Alanlar, Yaban Hayatı ve Biyolojik Çeşitlilik” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

     Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Prof. Dr. Basri Ertaş toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Orman Müh. Haydar TEKİN, Orman Yüksek Müh. Köksal MACAROĞLU, Tekniker Yusuf ÖZKAN ve Orman Muhafaza Memuru Hakan EKİCİ katıldı. Etkinlikte, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay ÇAKIR, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sercan KAYIN, Ormancılık Bölümü öğretim üyeleri, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrenciler yer aldı.

     Açılış konuşması ve moderatörlüğünü Ormancılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman KOMUT’un gerçekleştirdiği programda, DKMP Şefi Haydar TEKİN Gümüşhane ilindeki korunan alanlar,  Orman Yük. Müh. Köksal MACAROĞLU Gümüşhane’deki biyolojik çeşitlilik ve Tekniker Yusuf ÖZKAN ise Gümüşhane ilindeki av ve yaban hayatı hususunda sunum yaptılar. Programda ayrıca, Orman Muh. Memuru Hakan EKİCİ’nin istihdam süreci örneği üzerinden ormancılık bölümü mezunlarının istihdam alternatifleri değerlendirildi. Programın son bölümünde katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

     Program, söyleşiye katkı sunan konuk konuşmacılara Gümüşhane Üniversitesi ve Gümüşhane Meslek Yüksekokulu adına teşekkür belgeleri ve hediye takdimi ile son buldu.

     Her yıl düzenlenen Ormancılık Haftasının, toplumun ormancılığa olan farkındalığını artırmak, ormancılıkla ilgili bilgi ve bilinci yaymak amacı taşıdığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek etkinlik hakkında şunları söyledi: “Ormancılık Haftası, ormancılığın ve orman kaynaklarının öneminin vurgulandığı ve bu alandaki çalışmaların desteklendiği bir etkinliktir. Toplum olarak ormanların ekolojik, ekonomik ve sosyal faydaları, ormancılık mesleğinin gerektirdiği beceriler ve gelecek nesillere sağlanacak ormancılık eğitimi gibi konular üzerinde durmamız gerekiyor. Sadece ağaç dikmek veya ormanların kesilmesini önlemek gibi basit bir eylemin ötesinde, doğal kaynakların sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması, toprak erozyonunun önlenmesi, iklim değişikliğiyle mücadelenin desteklenmesi ve insanların refahının artırılması da üzerinde durulması gereken önemli konulardır. Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Ormancılık bölümü tarafından düzenlenen söyleşinin bu amaca yönelik olarak Üniversitemizin akademisyenleri ve öğrencileri arasında önemli bir bilgi alışverişi gerçekleştiğine inanıyoruz. Temennimiz, ormancılıkla ilgili bilincin ve duyarlılığın artması, ormanların sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi için toplumun bir araya gelerek ortak çaba göstermesidir. Ayrıca, ormancılık mesleğine olan ilginin artması ve ormancılık alanında çalışanların hak ettikleri değeri görmesi de bizler için önemlidir. Bu vesileyle de etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyor, katkıda bulunan başta Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”